10.29.2009

La U. Los ramos. Botar ramos.

Ja portem gairebé tres mesos de classe i encara ens sorprenen algunes coses. Sobretot el ramo de Fundamentos de la estética. Es una de les assignatures obligatories del minor de Estética de la Cultura Latinoamericana que fem a la Universidad Católica. Amb els noms ho diem tot. Es tracta d’una assignatura que, com a introducció al món de la estètica de la cultura, barreja història de l’art, filosofia i corrents de pensament. Un assignatura interessant com poques i amb una professora d’allò més pintoresc.

Nosaltres som les “chiquillas”, a les que moltes vegades a de fer aclariments ja que tot just ens endinsem a la seva cultura i més encara a l’estètica d’aquesta.

Doncs bé, amb aquest “ramo” (com en diuen aquí) em tingut sortides de camp per a trobar les nostres experiències estètiques de les quals després en vam fer un exhaustiu estudi, classes al museu de belles arts i excursions a biennals de vídeo i arts medials. De bon tros, l’assignatura més interessant us deia. I ara queda el que més ens espanta, les curatories, exercicis on hem de presentar cartografies rizomàtiques que formaran el nostre propi catàleg. Sona estrany oi? Doncs si algú té ganes de llegir el meu primer assaig (i, fora modèstia, val la pena llegir un estudi comparatiu sobre una experiència quotidiana com és el futbol amb una obra d’art contemporània com és Alegria, del Cirque du Soleil) li puc fer arribar i pot tenir una idea del que es l’estètica de la cultura.




Paradiso-Paradoja
Participamos en un debate con Virgina Huneeus y Mario Soro y en una performance de traslado de musas
(Se merecerían un post entero...)






Bienal de video y artes mediales, en el museu de Arte Contemporaneo




Buscant experiències estètiques:
Primera sortida de camp: Patio de la Virgen y Patio del Papa, al Campus Casa Centra, de la U. Católica





0 comentaris:

Publicar un comentario